Confessions of a Freelancer #37 Work From Anywhere

Zielig.

Ik vond mezelf een tijdje zielig. Zo van: ‘Arme Laura die op 8-hoog in Overvecht woont.’ Dit werd vaak bevestigd door andere entiteiten die een mening klaar hadden over deze wijk. Zo’n bevestiging doet een mens niet goed. Zwelgen in zelfmedelijden omdat anderen het ook zo zien.

Dit veranderde toen ik een nieuwe hashtag ontdekte #WorkFromAnywhere. Dit is m’n nieuwe, favoriete hashtag en toont precies hoe mijn situatie wél is. Niet ‘arme Laura die op 8-hoog in Overvecht woont’ -maar- ‘waar zal ik vandaag eens gaan werken?’

Omdenken is niet mijn sterkste kant. Mijn nieuwste project is dan ook de belichaming van dat nieuwe voornemen om mezelf niet meer zielig te vinden, maar de koe bij de hoorns te vatten.

Adrie.

Ze is geboren begin jaren tachtig (of eind jaren zeventig, dat is niet helemaal duidelijk) en is nu al de beste 500 euro die ik ooit heb besteed. Correctie: Wij hebben besteed, want avonturen beleef ik het liefst met mijn avontuurlijke Daan.

Adrie behoeft wat werk, maar zal ik in de komende maanden omtoveren tot de mobielste flexwerkplek van Nederland. ‘Facebookles on tour’ – Is de ambitieuze naam die ik aan die project heb gegeven en mijn hartje glundert als ik over de toekomst fantaseer.

#WorkFromAnywhere

Vrijheid is geen bestemming, maar een state of mind. Als ondernemer is het makkelijk jezelf onder te dompelen in werk, continu gehaast te zijn en het gevoel te hebben dat je achter de feiten aanloopt. Maar dat is toch niet de echte rede dat je bent gaan ondernemen?

Vrijheid, onafhankelijkheid, dat zijn de échte perks van het ondernemerschap. Dus waarom zouden we ons nog aan de orthodoxe methodes vastklampen? Geen ergonomisch verantwoorde stoel zal mij ooit nog aan een bureau vastketenen en geen angst zal mij ooit nog een avontuur doen schuwen.

Ik ben (relatief) jong, ik ben vrij en dankzij Adrie kan ik mijn nieuwe, favoriete hashtag straks naar hartenlust gebruiken.

P.S. Nieuwtjes volgen over mijn nieuwe project? Volg me op Instagram.

 

 

10Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search