Marita de Bondt: Echte vrijheid als Zelfstandig Professional

Echte vrijheid als Zelfstandig Professional, of niet?

Een van mijn persoonlijke doelen om te bereiken in dit leven is vrijheid. Vrij om te zijn wie ik ben, vrij zijn om te doen wat ik wil, wanneer ik het wil.

Dat ik daar niet de enige in ben, bewijst de enorme groei aan zzp’ers en de zelfstandig professionals de laatste paar jaar. Om mij heen hoor ik steeds meer mensen zeggen dat ze niet meer voor een baas willen werken, dat ze zelf willen bepalen wanneer ze werken en sommigen willen ook de vrijheid hebben om locatie onafhankelijk te kunnen werken.

Wanneer je zelfstandig professional bent, heb je de vrijheid om zelf te bepalen welke opdracht je aanneemt. Tenminste, zo lijkt het. Helaas is dat in de praktijk niet altijd mogelijk. Er zijn namelijk regels die invloed hebben op welke functies zelfstandig kunnen zijn en welke niet. Zo ben je meestal niet zelfstandig in een lijnfunctie. Of in het organisatorisch kader van het bedrijf. Als er sprake is van werkgeversgezag word je ook niet als zelfstandige gezien. Wat betekent dat alle assisterende functies en werkzaamheden die worden verricht door werknemers bij een opdrachtgever, in principe niet door een zelfstandige kunnen worden uitgevoerd. Functies die om specialistische kennis vragen, die de opdrachtgever zelf niet in huis heeft, kunnen over het algemeen wel door zelfstandigen worden uitgevoerd.

Wil je weten hoe je opdrachtgevers volledig op jou laat vertrouwen? Uniforce heeft onlangs een handige, inhoudelijke whitepaper geschreven over “Succesvol samenwerken met je opdrachtgever”. Het gaat dieper in op je werkgever ontzorgen:

Wanneer de Belastingdienst de opdrachtgever gaat controleren, geldt er de regel: is er in de feitelijke situatie sprake van een arbeidsovereenkomst of niet? Dan maakt het niet uit hoeveel opdrachtgevers jij als zelfstandige hebt of wat er in een contract staat. Het gaat er dan om of er voor jouw opdracht bij deze opdrachtgever sprake is van de drie elementen: werkgeversgezag, persoonlijke arbeid en loon. Daarom is de wet DBA ingevoerd, deze wet moet het al dan niet aanwezig zijn van de drie elementen vooraf in kaart brengen. Een goedgekeurde modelovereenkomst zegt dat er minstens één van de drie elementen in de feitelijke werksituatie ontbreekt. Als dit het geval is, kun je gerust als opdrachtnemer (en opdrachtgever) met zo’n modelovereenkomst werken. Maar zit je in het grijze gebied, dan is het de vraag of er een passende modelovereenkomst te vinden dan wel te maken is. Daarbij zijn er steeds meer opdrachtgevers die willen dat zelfstandig professionals ergens in loondienst gaan, voordat ze ingehuurd kunnen worden. Om van alle risico’s af te zijn.

Dat zijn nogal wat belemmeringen voor iemand die juist vrijheid wilde. Zelfstandig professionals zijn natuurlijk niet zelfstandig geworden om ergens in loondienst te gaan. Maar soms is dat wel de enige oplossing. Ikzelf ben bijvoorbeeld deels zelfstandig ondernemer en deels in loondienst bij Uniforce Professionals. Omdat ik in het organisatorisch kader van het bedrijf werkzaam ben, kan dit niet als zelfstandige. Voor zelfstandig professionals met een jaaromzet van minimaal € 60.000,- die ergens in loondienst moeten, heeft Uniforce een oplossing die je weer veel vrijheid teruggeeft. Omdat je in loondienst gaat bij jouw eigen DUBV, hoef je niet meer te voldoen aan alle eisen die aan zelfstandig professionals worden gesteld. Jouw DUBV is namelijk een detacheringsbureau met jou als enige werknemer. Je mag jezelf daarom gewoon in een lijnfunctie bij de opdrachtgever detacheren. Of hetzelfde werk doen als zijn werknemers. Je hoeft niet meer meerdere opdrachtgevers in een jaar te hebben en je hoeft ook niet meer met een modelovereenkomst te werken. Je bent dus vrij om élke opdracht aan te nemen die je wilt.

Nogmaals, als zelfstandig professional zit je er natuurlijk niet op te wachten om ergens in loondienst te gaan. Maar als jouw beroep niet als zelfstandig wordt gezien, of jouw opdrachtgevers willen dat je in loondienst gaat, dan zit er weinig anders op. De regelgeving is zoals hij is op dit moment. Gelukkig heb je alle vrijheid om te kiezen waar je dan in loondienst gaat: bij een uitzendbureau, detacheerder, payrollbedrijf of in een DUBV.

Wil je persoonlijk advies over jouw situatie als zelfstandig professional? Neem gerust contact met me op via 0341-416500 of plan een vrijblijvend adviesgesprek met Uniforce .

(Vond je dit interessant? Uniforce heeft een whitepaper voor zzp’ers, genaamd “Succesvol samenwerken met je opdrachtgever”. Download die hier.)


Marita de Bondt is adviseur zelfstandige werkvormen en beoordeling arbeidsrelaties bij Uniforce Professionals. Daarnaast is zij lifestyle coach en copywriter.

Stuur ons een bericht:

Start typing and press Enter to search