Confessions of a Freelancer #17 Gewoon Laura

Buitengewoon gewoon

Ondernemen voelt soms alsof je een huis aan het bouwen bent. Alleen, met één arm waar geen hand aan vast zit.
Alsof je een koord gespannen hebt tussen de Eifeltoren en het vrijheidsbeeld en je zonder veiligheidsharnas de Atlantische oceaan probeert over te steken.

Alsof je auto zijn linker voorband en rechter achterband mist en je in de spitst van Nijmegen naar Rotterdam probeert te komen. De bandenspanning van die twee banden die je wel nog hebt is niet recentelijk gecontroleerd, dus je zwabbert ook nog een beetje.

Je balanceert op dat koord of die twee banden en ziet de kont van de file dichterbij komen. Je wéét dat je niet stil kunt staan, dan val je om, maar doorrijden is ook geen optie.

Meer!

Dat balanceren daar heb ik een hekel aan. Ik ben meer het type: Gasgeven en gáán -of- Netflix & Chill. Daartussenin zit gewoon niets anders. Terging, wellicht, ergernis en nervositeit, gegarandeerd. De dagen dat ik wel gá zijn heerlijk. Alsof ik eigenhandig (zonder hand) dat huis op sta te metselen.

De fundering die ligt, de hoekpalen staan in het cement. En dan? Wachten tot het droog is? Nee!

We willen door en verder en meer. Vooral meer.

Als ondernemer wil ik meer, als ZZP’er voel ik mij vooral beperkt. Als ondernemer ben ik ‘baas’ van ‘de zaak’, maar als ZZP’er ben ik gewoon Laura.. Gewoon Laura! En dat terwijl die schitterende fundering voor mijn neus ligt.

 

“ZZP’er for life, ik weet het niet hoor.”

 

ZZP’er for life, ik weet het niet hoor. Moeten we niet groter denken en dromen? Ik zou zo graag die bergen verzetten en dingen doen die nooit iemand eerder deed. Uniek zijn.

En niet uniek zoals onze moeders ons dat vroeger influisterde voor het slapen gaan. Hoewel me dat dan op zijn minst nog een soort gevoel van acceptatie geeft.

Misschien ligt het aan de term -ZZP’er- het voelt een beetje als dertien in een dozijn. Net als Freelancer, nog zo’n in het leven geroepen term om categorieën binnen de arbeidsmarkt te kunnen realiseren. Nee, ik doe er niet meer aan mee.


‘Gewoon Laura’- Dat past me misschien toch beter dan verwacht. En als ik nou ook nog een berg vind om te verzetten, dan maken we daar gewoon ‘Buitengewoon Laura’ van.
????

 

dsc4382-2

Over de auteur:
Laura is sinds januari 2016 zelfstandig ondernemer. Met haar bedrijf Tekstability bedenkt zij treffende Social Media strategieën voor ZZP en MKB door organische en betaalde content met elkaar te laten samenwerken.

Laura van Esveld, Tekstability.

Over de auteur:
“Met Facebookles.nl biedt ik ondernemers een on- en offline cursusaanbod waar zij in hun eigen tempo kunnen leren over Facebook en Social Media (Advertising).”
Stuur ons een bericht:

Start typing and press Enter to search