Confessions of a Freelancer #13 Ik doe het straks wel

Van uitstel komt afstel?

Uitstellen. Ik ben er gek op. De wekker gaat, ik ga er straks uit. Een e-mail komt binnen, straks stuur ik wel een reactie. Als ik alle ‘straksen’ tegen het einde van de week inventariseer, ja dan ben ik plots het hele weekend aan het werk.

Productie

Op school was ik er al van overtuigd. Ik presteer veel beter onder druk dan weloverwogen en voorbereid. Een beetje stress en adrenaline om die oerdrift en prestatiedrang aan te wakkeren, ja dan doe ik gewoon veel meer in veel minder tijd.

Naast het verhogen van mijn productie ben ik ook gewoon gek op het maken van lijstjes. Die ‘straksen’ onder elkaar zetten met mooi ontworpen afvink-blokjes ervoor. Ik sta te popelen een sierlijke doch resolute √ in dat blokje te kalken. Ik vermoed dan ook dat die lijstjes de enige rede zijn dat er überhaupt papier doorheen gaat bij mij op ‘kantoor’.

Tijdverspilling

Ik hoef mezelf natuurlijk niet wijs te maken dat het maken van die lijstjes een complete verspilling is van mijn waardevolle tijd. Twintig blokjes tekenen, wat peinzen en uit een raam kijken. Dat hadden ook 30 minuten aan een betaalde klus kunnen zijn. Ach, het zal me wel een gevoel van controle geven, rechtvaardig ik dan.

“Dat bepaal ik lekker zelf wel.”

Het is absoluut niet dat ik de te verrichtten werkzaamheden niet leuk vindt, integendeel! Het hele ‘moeten’ is de rede waarom er bij mij meteen een handrem aangetrokken wordt. De wekker bepaalt niet wanneer ik opsta, dat doe ik lekker zelf wel. Als een opstandige tiener ga ik het gevecht aan met iedere regel die ik zelf heb opgesteld. Grappig. Want als je niet meer voor een baas werkt, moet je toch nog iets te mopperen hebben?

Netflix en internet

Oké, eerlijk? Dat uitstel wordt dan op zijn minst mede mogelijk gemaakt door Netflix en het internet. Kattenfilmpjes, YouTube, een nieuw seizoen van Orange is the new Black, de verleiding is niet te weerstaan! Nog één aflevering, nog één klik en voor ik het weet vraag ik me af wanneer ik voor het laatst heb gedoucht.

“The struggle is real!”

Iedere link waar ‘epic’ of ‘fail’ in staat klik ik aan. Het is de vloek van de 21e eeuw en als je heel eerlijk tegen jezelf zou zijn.. Weet je dat ook jij schuldig bent aan #netflixenchill.

De dertiende #COAF alweer en wat ben ik trots! Heb je met plezier meegelezen met mijn avonturen? Dan ben je misschien wel klaar voor de volgende stap! Deze maand ontvang je namelijk 20% korting op een ZTalks collectief lidmaatschap. Hét collectief voor hoogopgeleide zzp’ers.
Zie ik je op de volgende borrel?

 

dsc4382-2

Confessions of a Freelancer:
Het leven van een freelancer bestaat uit hoge pieken, diepe dalen en vooral: hilarische taferelen. In Confessions of a Freelancer een kijkje in het dagelijkse leven van deze alsmaar groeiende club van ondernemende individuen!

Laura van Esveld, Tekstability.

Over de auteur:

Stuur ons een bericht: