Vergroot je zichtbaarheid met Instagram

Auteur: Kirsten Jassies

Mijn 3 Instagram tips

Groeien op Instagram betekent uiteindelijk meer omzet voor je bedrijf. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hier zijn drie tips die ervoor gaan zorgen dat je meer interactie krijgt met je volgers en daardoor sneller zult groeien.
Auteur: Kirsten Jassies

Je plaatst elke dag een prachtige foto op lnstagram. Jouw fotofeed (overzicht van je geplaatste foto’s) ziet er smaakvol en duidelijk uit. En je volgt keurig andere mensen, reageert op hun foto’s en liket alles wat je interessant vindt.

Hoe kan het dan toch dat je netwerk maar zo langzaam groeit op Instagram?

 

  • Heel belangrijk: reacties!

    Zorg ervoor dat je veel reacties krijgt; het liefst vooral van populaire lnstagrammers. Instagram geeft ‘voorrang’ aan foto’s die zo snel mogelijk na plaatsing veel reacties krijgen. Je krijgt reacties door vragen te stellen bij je foto’s. Vraag je volgers wat ze ervan vinden, of maak een terugkerende quiz!

Je kunt ook foto’s plaatsen die reacties oproepen zoals grappige of controversiële foto’s. Een laatste manier om reacties op te roepen, is om mensen van wie je denkt dat ze zich aangesproken voelen door je foto of zich er een mening over vormen te taggen en/of te noemen onder je bericht. Wees hier wel voorzichtig mee en tag niet altijd alles en iedereen, dit wordt als vervelend ervaren.

instagram
  • Timing – plaats op de juiste tijden

    Wanneer je overstapt op een bedrijfsprofiel kun je zien wanneer de meeste van je volgers actief zijn op lnstagram. Publiceer je foto’s als de meeste mensen online zijn.

Als je niet wilt overstappen op zo’n bedrijfsprofiel, kun je ook andere tools gebruiken om te zien wanneer je volgers actief zijn met bijvoorbeeld pikore.com (gratis) of het betaalde iconosquare.com.

Een algemene richtlijn voor het tijdstip van plaatsing is ‘s ochtends om 8 of 9 uur, om 12 uur en tussen 20 en 22 uur. lnstagram wordt er vaak bij gepakt als men ‘even’ niets te doen heeft, aan het reizen is of juist thuis op de bank zit. Meestal is de interactiviteit in weekenden lage

  • Wees actief en sociaal

    Om harder te groeien op Instagram, zul je aan de bak moeten. Naast je dagelijkse lnstagrampost, besteed je ook minimaal een half uur per dag aan het liken van en reageren op posts van je bestaande volgers, maar ook op die van potentiële volgers. Zoek via de explore-functie (het vergrootglas) naar mogelijk nieuwe klanten, volg ze en ga het gesprek met ze aan.

10Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search