Zo sneu, dat zzp’ers geen kerstpakket krijgen!

Zelfstandig Zonder Pakket

Heerlijk, een kerstpakket! Gewoon een doos cadeau krijgen vol met lekkere dingen. Helaas, als zzp’er gaat die traktatie aan je neus voorbij. Of toch niet? Er is namelijk een manier… Auteur Christol Sen de Lang

Hoe fijn was dat toch, om op je laatste werkdag van het jaar naar huis te rijden, ‘Driving Home for Christmas’ uit de luidsprekers, met een kerstmand of doos op de achterbank. Of de voordeurbel die ging en er stond iemand met een grote kerstdoos voor je deur, Hoera! En dan thuis samen met de kinderen de doos met knisperend vulmateriaal openmaken. Ieder artikel met elkaar beoordelen en bespreken! Een klein (kerst)feestje! Natuurlijk zit er in zo’n pakket altijd iets dat nog jaren ongebruikt in je kast blijft liggen, zoals servetringen of een sushi-pakket. Maar zeg nou zelf, wat is Kerst zonder kerstpakket? Sinds 2012 ben ik zzp’er en krijg ik dus geen kerstpakket meer. Toch blijf ik altijd kijken naar de kerstpakketten van anderen.

Advertorial
Language Lover

kerst cadeau

Vorig jaar stond stond er op zaterdagochtend ineens een kerstpakket voor onze voordeur. Die kan toch niet voor mij zijn? In de doos zat een kaart met mijn naam erop, maar zonder afzender, en gevuld met heerlijke Italiaanse producten. Als vanouds heb ik de doos samen met de kinderen uitgepakt en onder de kerstboom gezet. Het krijgen van dat pakket gaf me een warm gevoel, iemand had deze keer ook aan mij gedacht! De maandag daarna belde ik mijn contacten, de accountant, zzp-collega’s om te vragen wie de doos had gebracht en om diegene te bedanken. Maar wat bleek? Het kwam niet van zzp-collega’s of andere relaties. Het pakket kwam (hoorden we pas bij de nieuwsjaarborrel) van onze buren. “Zo sneu dat zzp-ers geen kerstpakket krijgen! Jullie verdienen dat ook!” Ja, dat vind ik ook, dat is de kerstspirit! We hebben geen werkgever nodig om elkaar iets met de Kerst te geven!

marry christmas

Gelukkig denkt de belastingdienst ook een beetje met ons zzp’ers mee. Check de site van de belastingsdienst. Je kunt je relaties/zzp- collega’s ook een kerstpakket geven; de kosten hiervoor zijn beperkt aftrekbaar. De ontvanger moet het pakket zelf opgeven bij de belastingdienst. Als kerstpakketgever hoef je hier dus geen belasting over te betalen.

Doe jezelf en andere zzp’ers deze Kerst een plezier: geef elkaar een kerstpakket! We verdienen het echt allemaal!

1Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search