IN DE STOEL MET JANNA VAN SCHIJNDEL

‘Als ik kennis en ervaring heb doorgegeven, win ik’

Janna van Schijndel is orthopedagoog. Ook al is ze met pensioen, ze helpt nog steeds kinderen met problemen als dyscalculie of een leerachterstand.

Auteur: Jeroen Bartels Fotograaf: Thomas Koerts

Advertorial

janna van schijndel

Ondernemen is een spel. Wat vind je van die stelling?

“Ik zou het als een spel willen zien. Je moet voor jezelf het besluit nemen; het is leuk en ik kan het leren. Als iedereen het kan, kan jij het ook. Ik breid mijn netwerk nauwelijks uit en heb niet altijd klanten. Op een advertentie in de lokale krant kreeg ik geen respons, dus niet alles zit mee. De meeste klanten krijg ik via-via. Netwerken is niet mijn sterkste kant, maar dat wil ik me niet als beperking opleggen.”

Wat zijn jouw belangrijkste spelregels?

“Eerlijkheid, openheid en vertrouwen. De ontplooiing van het kind staat voorop. Ik ben gegroeid in mijn leven, waardoor ik nu nog meer zie hoe alles samenhangt en hoe belangrijk ouders zijn voor het kind. Onbewuste littekens en overtuigingen van hun ouders hebben een groot effect op kinderen. Mijn regel is dat ik ouders en kinderen dingen leer, maar  tegelijkertijd ook weer van hen leer. Zo verbeter ik mezelf telkens opnieuw.”

Wat vind je lastig aan het spel?

“Leren ondernemen is zeker niet altijd leuk. Het ergste vind ik mijn faalangst en de onbekendheid. Als iets niet werkt, kan ik me uit het veld geslagen voelen. Dan moet ik snel iets anders verzinnen.”

Wanneer ‘win’ je volgens jou in het spel?

“Als het beter gaat met de mensen die ik help. Ik richt me vooral op kinderen van 4 tot 12 jaar. Mijn bedrijf zou geslaagd zijn als ik iets van mijn kennis en ervaring heb mogen doorgeven zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Als dat lukt, win ik.”

Voor info: jvsch32@kpnmail.nl

 

Voor meer in de stoel verhalen met…. klik hier

Over de auteur:
Mijn belangrijkste drijfveren zijn mijn interesses in mensen en hun verhalen. Deze wil ik altijd zo goed mogelijk over laten komen bij de lezer of de kijker! Als freelancer wil ik op zoek naar de onderwerpen die me interesseren om deze met volle overtuiging uit te kunnen voeren. Zie voor meer informatie mijn website: https://jeroenbartels96.wordpress.com.
Jeroen Bartels, jeroenbartels
0Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search