Confessions of a Freelancer #11 4 keer besparen op reis

Reizen. Het voelt als een luxe, een cadeau enkel weggelegd voor de elite en welvarende. Fout! En hoewel ik over het algemeen een hekel heb aan top tienen en lijstjes, vertel ik je vandaag hoe je er vijf keer voor kunt zorgen dat je voor die trip niet krom hoeft te liggen.

De wereld om ons heen is in de kern niet anders dan die van ons. Op iedere plek en in ieder land wonen mensen. Zij werken, verdienen geld en geven dit uit aan boodschappen, gadgets en benzine.
Dat maakt ons gelijk. Die bewustwording gaat ervoor zorgen dat je veel voordeliger andere plekken kunt bezoeken en er zelfs een periode kan ‘wonen’.

1. Flexibiliteit

Plannen zijn belangrijk, maar de vrijheid om van een plan af te wijken is nog veel belangrijker. Altijd in hetzelfde hotel verblijven of enorme eisen aan je verblijfplaats stellen kunnen van je overnachtingen een kostbaar goed maken.

Natuurlijk wens je een schoon bed. Goede WiFi is een pré, maar hoe belangrijk is het om een koelkast op de kamer te hebben? En hoeveel ben je bereid te betalen voor een 24-uurs receptie? De onzekerheid over het bed waar je in terecht komt maakt dat wij graag van tevoren alles vastleggen. Maar verblijf je ergens een langere tijd dan zul je snel zien dat er zich lokaal veel betere en goedkopere kansen voordoen.

Dat is een risico. Ben je bereid die te nemen? Dan kan het zo zijn dat je de ene nacht als een god in Frankrijk voor een paar centen in een prachtig hotel slaapt. De keerzijde van die medaille is een nacht in de auto omdat er niets meer beschikbaar is.

2. Netwerk

Gebruik je netwerk; Dat heb je als ondernemer vast vaker gehoord. Soms moet je een beetje brutaal zijn en als je eens goed in je Facebook of LinkedIn contactenlijst kijkt dan zul je zien dat zich daar interessante bestemmingen bevinden.

Je hoeft jezelf niet uit te nodigen, maar je kunt altijd een uitwisseling voorstellen. Vergeet niet dat ons land net zo boeiend is voor een ander om te bezoeken. In dit kader wissel ik hier een belofte in.
De afgelopen dagen hebben wij namelijk bij Dan en Sarah mogen verblijven. Zij hebben ons met open armen en open harten ontvangen, zodoende verdienen zij hier een eervolle vermelding. Dan was ooit te gast in Nederland en zo heb ik destijds, onbewust een waardevol contact opgedaan. Hun gastvrijheid zal ik nooit vergeten en als zij ooit weer in Europa zijn dan staat mijn deur uiteraard open.

3. Voeding

Ga je in Nederland vaker naar de Albert Heijn dan de Aldi? Dan heb je nog een hoop te leren. Ieder land heeft zijn luxe en minder luxe supermarkt, zijn duurdere en goedkopere plekken om te eten. Laat je eens verrassen én verbazen door zaken die er van buiten misschien niet altijd uitnodigend uit zien. Weet je niet zeker waar je heen moet? Vraag het. Locals waarderen het in alle talen als je verhalen, meningen en adviezen aan wilt horen.

4. Airbnb

Het internet staat bol van de succesvolle Airbnb verhalen. Ik kan niet goed genoeg benadrukken hoe geweldig, fantastisch en makkelijk dit concept is. Reizen met Airbnb is absoluut een goede manier om geld te besparen, maar het échte geheim van de smid? Dat is toch wel het verhuren van de woning die je achterlaat. Hij staat toch leeg!

Niet verder vertellen, maar de verhuur van onze woning heeft ervoor gezorgd dat wij gratis retour naar Miami vlogen én gratis twee weken een huurauto hadden. Persoonlijke spullen berg je op achter slot en grendel en woon je op een gunstige locatie? Dan kun je zo tussen de €30,- en €50,- per nacht(!) verdienen zonder er al te veel werk aan te hebben. Be smart!

Waar is #10 gebleven?

Het is je misschien niet opgevallen, maar er mist een confession! Confessions of a Freelancer #10 The Nomad Essentials is namelijk een magazine exclusive. In de juni editie vertel ik je alles over mijn voorbereidingen, essentiële gadgets en do’s en dont’s op je eerste grote reis.

0Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search