Confessions of a Freelancer #40 Injectie

Uit je voegen.

Als kind had ik er geen last van; uit mijn voegen groeien. Ik was altijd jaloers op de striae die sommige klasgenootjes op hun rug kregen. Harder groeien dan je huid aan kan, fascinerend vond ik het.

Zelf ben ik altijd klein van stuk gebleven. Met 164,5 centimeter kijk ik bij ieder concert tegen ruggen en nekken aan. Zelden zie ik de zanger of zangeres écht live, gelukkig hangen ze de schermen hoog.

Damdoorbraak.

Mijn bedrijf daarentegen overstijgt de onschuldige striae, hij barst uit zijn voegen. De naden scheuren en ik probeer een damdoorbraak weg te dweilen. Meer klanten, minder geld. Hoe ís het mogelijk? En dat terwijl ik alle preventieve maatregelen heb genomen. Een hoger uurtarief, genuanceerde verwachtingen en een langdurige zoektocht naar fijne teamgenoten om mij heen. Wil ik dan toch teveel zelf doen?

Die teamgenoten kosten ook geld en ik merk dat ik mijn marge opsnoep aan perfectionisme. Nog even dit aanpassen, toch nog even dat checken. Het ontbreekt me aan blindelings vertrouwen.

Zo heeft de wereld mij als ondernemer ontworpen, maar eens moet het genoeg zijn.

En toch las ik laatst dat zo’n 19% van de ZZP’ers niet alleen geen vermogen heeft, maar alleen maar schulden heeft. ‘Dat doe ik dan nog best goed’ – denk ik dan. En toch rijst de vraag, wat is genoeg? In het tweede kwartaal van 2018 draaide Tesla (nog steeds) 615 miljoen euro verlies. Zeshonderd-Vijftien-MILJOEN verlies.. Grappig om te bedenken dat ik nog altijd meer winst draai dan Elon Musk 😉

Klantenstop.

Er dreigt een klantenstop. Voor mijn gevoel de enige manier om de hoge kwaliteitsstandaard én mijn peace of mind te kunnen waarborgen. Toch voelt het niet goed om dat een bedrijf aan te doen dat overduidelijk de potentie heeft om enorm groot te worden. Hoe dan wel?

Inleveren op klantenservice? De tarieven nóg meer omhooggooien? Meer teamgenoten verzamelen en geld uitgeven met het risico te ‘eindigen’ als Tesla? Het lijken allemaal niet de juiste opties. Wat ik nodig heb is een injectie. 6 maanden, één kantoorruimte en tien man gekluisterd aan hun MacBook Pro’s. Dan weet ik zeker dat we alle lopende aanvragen correct kunnen verwerken en heel ondernemend Nederland Facebookles.nl kent.

4Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search