Review boek: de Air bnb voor Dummies

Leuk joh, een kamer verhuren, maar al die regels!

Een passief inkomen (snel geld verdienen met weinig inspanning), dat willen we allemaal wel! Door Air bnb kun je een verloren ruimte in je huis verhuren en rolt het geld vanzelf binnen, beweert auteur Joke Reijnders (superhost op Airbnb). Maar is dat echt zo?

Auteur Christol de Lang

Twee Amerikaanse jongens die extra geld wilden verdienen hadden een plan; het verhuren van luchtbedden met ontbijt (airbeds and breakfast). Ze bouwden een website waarin ze luchtbedden aanboden in hun appartement.  En wat een gelukkig toeval! Er was op dat moment net een conferentie gaande in San Francisco en alle hotels zaten vol. Dus werd er bij hen geboekt!

Inmiddels bestaat Air bnb alweer tien jaar en is het de grootste aanbieder van hospitality service ter wereld, met 4 miljoen accommodaties, vertegenwoordigd in 65.000 steden.

En terwijl het idee totaal niet uniek is! Vroeger huurde men al kamers of bedden bij hospita’s. En veel mensen verhuren een kamer in hun huis voor een extra zakcentje. Scheveningers verhuurden twee eeuwen geleden hun huizen al aan badgasten en organiseerden ezelritjes voor ze. Het verschil is nu dat je met een muisklik overal een bed of een kamer ter wereld kunt huren. Allemaal online, van het betalen tot het uploaden van je indentiteitsbewijs.

Is dat dan wel veilig?

Air bnb checkt de huurders en verhuurders met de beschikbare informatie, maar adviseert verder om vooral te vertrouwen op hun eigen intuïtie. Als je een motel binnenstapt, voel je ook aan je water of het er louche is of niet.

Is het iets voor mij?

Maar dan, al die regeldingen! Slik, dan is de lol er voor mij wel meteen vanaf. Vragen als; ben je wel geschikt, heb je een ruimte, hoe ga je om met gasten, met je tijd, en met hygiëne…

En als je je daardoor niet hebt laten ontmoedigen dan gaat het verder met de regels, die verschillen per gemeente, per situatie en persoon. En dan niet te vergeten, de toeristenbelastingen, verzekeringen, lijstjes, to do en don’t, het komt allemaal voorbij. Halverwege het boekje weet ik al, dit is alles behalve het vergaren van een passief inkomen. Het is eerder een intensieve bijbaan.

air bnb banner

In het kort

Waar het op neer komt: heb je een leuke ruimte thuis die je zelf absoluut niet gebruikt? Maak ‘m uitnodigend voor je toekomstige gasten. In het boekje vind je daar ook allerlei lijstjes voor. Als dat gedaan is, maak je een advertentie aan op Air bnb waarbij je leuke foto’s van de ruimte plaatst. Je zet dit live en je hebt je eigen airbnb bedrijf! Voilá!

De kleine Air bnb voor Dummies

1Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search