Review Milly Pie agenda 2018

Lifeplanner voor de duizendpoot

In december vorig jaar vroegen we een aantal businessagenda’s aan om te onderwerpen aan een consumententest. Op dit moment hebben zeven ZTalks medewerkers er een in gebruik. Eindredacteur Eva de Jong koos voor de Milly Pie.

Auteur: Eva de Jong

Advertorial

Ik houd van mooie boekjes, liefst gebonden en met een kleurrijke omslag. Of het nou een notitieboekje is, een dagboek of een tekenboek, soms koop ik er een gewoon om te hebben. Je snapt, ik zoek mijn agenda dan ook ieder jaar met zorg uit. Die wordt namelijk mijn beste vriend waar ik iedere dag in kijk.

De Milly pie arriveerde als een roze verpakt kadootje met een strik er omheen. Ik moest even slikken. Hij is groter dan ik gewend ben, en hij heeft een ringband (is dat handig?). Ook zit er een apart to doo-boekje bij. De eerste indruk is in ieder geval positief. Mooie prints, leuke teksten, overzichtelijk en met een ruime opbergmap achterin. Waar ik dol op ben, voor postzegels, bonnetjes, herhaalrecepten, visitiekaartjes en duizendenéén andere kleine frutsels.

De ringband blijkt trouwens handig, hierdoor hoef je niet het hele boekwerk mee te sjouwen maar kun je de maanden erin doen die voor jou relevant zijn. En je kunt blaadjes toevoegen. Daar is het to doo-boekje voor. Jammer alleen dat je de notitieblaadjes zelf moet perforeren. Zit je weer met een los blaadje tot je thuis bent, waar de perforator is. Toch weer een gedoetje.

Stomme stickers

Wat ook opvalt en wat andere agenda’s niet hebben, is dat de weken niet genummerd zijn. Dat lijkt leuk en helemaal van deze tijd, want je kunt op elk moment in het jaar wanneer het jou uitkomt beginnen. Maar ja, ‘elk voordeel heb z’n nadeel’, dat is dus wel even een werkje! Bovendien vergat ik op een gegeven moment een weekend, waardoor alle dagen erna fout genummerd waren. Gatsamme, dat werd dus stickertjes plakken en overnieuw beginnen. Niet leuk.

Over stickers gesproken, het stickervel achterin is iets dat ik totaal niet begrijp. Stickers met hartjes (5x), kopjes koffie (5x), workout (9x), payday (9x voor 12 maanden?), etc. En wat moet je met stickers met druppels en de tekst hydrate (3x)? Dat je drie keer een glaasje water moet drinken? Mijn puberdochter wilde meteen de stickers hebben om lekker te plakken. Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks…

Braindump pagina’s

En dan de pagina’s Things I did, Braindump, Taken voor deze maand, My must doo list en Doo this every single day. Sommige van deze pagina’s lijken wel erg op elkaar, maar de Braindump vind ik handig (leuk idee ook). Je kunt er je gedachten en taken noteren waar je even geen raad mee weet. Alleen het opschrijven kan al helpen. Een echt agenda-ding.

Tot slot is er nog de pagina Maak een moodboard: ‘Door een moodboard te maken met je ultieme dromen visualiseer je wat je hoopt te bereiken op een dag.’ Daar moest ik wel even hartelijk om lachen. Net als om de spreuken; The whole world steps asides for the person who knows where she’s going  Ik bedoel, ik vind spreuken en quotes leuk in een agenda, maar ze mogen best humoristisch zijn. Waarom altijd zo hysterisch spiritueel?

Design: Een feest voor het oog! Je kunt uit verschillende creatieve omslagen kiezen; van roze olifanten, rode kreeften tot zilveren ruiten of zwart-witte zebra’s. Ik koos voor roze linnen met kolibri’s.

Gebruiksvriendelijk: De Milly Pie is dan wel groot, maar de omslag is licht en door de ringband zo zwaar te vullen als je wilt.

Overzichtelijkheid: Simpel overzichtelijk plansysteem. Met tabbladen voor de maanden. Eén week per twee pagina’s. Geen datering; voor de één een voordeel, voor de ander een nadeel.

Prijs/kwaliteit: Ik vind € 50,- voor een agenda sowieso erg veel geld.

Eindcijfer: 8

Milly Pie agenda € 49,95
https://millypie.nl/

0Shares
Stuur ons een bericht:

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search