Life of a freelancer: Andy Harrington, not my cup of tea!

Andy Harrington stage

Auteur: Floor Ockers

Sorry Andy, aan mij ga je vandaag geen geld verdienen.

Ik ben bij de masterclass Expert Marketing, gegeven door ‘public speaking goeroe’ Andy Harrington. Normaal ben ik niet op dit soort evenementen te vinden, maar ik hoorde een interview met hem op de radio en dacht: waarom niet? Het kost niets en dommer zal ik er vast niet van worden. Daar denkt Andy echter anders over en mijn medecursisten ook, zo ondervind ik later.

“Listen carefully! 2197 euro! I made a special price only for you guys! Who take this deal?”

Ik, ik, ik! klinkt het vanuit de zaal, vingers en handen schieten de lucht in. De elleboog van mijn buurman belandt in mijn gezicht.

“If you take the deal come on stage!”

Mensen springen op, stoelen worden naar achteren geschoven, tenen vertrapt. Er zijn zelfs een paar mensen die beginnen te duwen om een plek op het podium te bemachtigen. What the F…! Ik weet niet wat me overkomt. Beduusd blijf ik achter op mijn stoel. Driekwart van de zaal wringt zich een weg naar het podium. Ik kijk om me heen en voel dat ik me in een kwetsbare positie bevind.

“The people who still sitting ask yourself the question: Are you not worth the investment in yourself? Or are you not ready yet?”

“The people on this stage take their chances. They are willing to use their talents. Why not you?”

audience

Oké, Andy, don’t try that shit on me! Kijk, ik kom niet uit een ei en begrijp heel goed wat het doel is van dit soort “masterclasses”: keiharde selling. Maar om nu het gebruik van mijn talent te koppelen aan een product dat ik moet afnemen gaat mij wat ver. Het irriteert me.

Oké, Andy, don’t try that shit on me!

Maar die irritatie komt ook ergens anders vandaan. Want ergens heeft hij bij mij ook iets geraakt. Een gevoelige snaar wellicht. Want gebruik ik mijn talenten wel optimaal? Haal ik het maximale uit mezelf en mijn leven? Het zijn vragen waar ik al langer mee rond loop en wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat ik nu op deze bloedhete dag dij aan dij zit in deze overvolle zaal.

Een penetrante lucht dringt zich aan mij op. Onbewust snuif ik, hoewel de lucht afschuwelijk is. Het is de geur van zweetvoeten. Ik kijk naar mijn buurvrouw. Ze heeft haar schoenen uitgedaan. Wat zijn dit voor mensen die hier op afkomen? Ik kijk om me heen.

Tot mijn verbazing zie ik meer blote voeten, hoge hakken zijn uitgedaan door jonge vrouwen in strakke synthetische jurkjes, zweetdruppels parelen op de kortgeschoren hoofden van mannen die meer uren in de sportschool lijken door te brengen dan op kantoor. Tatoeages prijken op voeten en enkels, op polsen en halzen.

Wat brengt ons hier?

Het antwoord is Andy. Preciezer gezegd de belofte die hij doet. Stel je voor dat het mogelijk zou zijn om aan het einde van je leven jezelf te ontmoeten hoe je had kunnen zijn. Als je al je talenten en kennis zou hebben ingezet. Hoe zou de beste versie van jezelf eruit zien? Haal je nu je wenkbrauwen op? Denk je dat dit niet mogelijk is? Of course it is!

Maar zoals in iedere bedtime story bestaat er geen held zonder schurk. En de schurk in dit verhaal, lees jouw leven is death. Death is wispering in your ear: I’m coming for you! Vergis je niet het is twee voor twaalf. Tijd gaat sneller en sneller naarmate je ouder wordt en de gemiste kansen om te worden wie je had kunnen zijn stapelen zich op.

Madness

Het is nog niet te laat

Maar geen paniek! Het is nog niet te laat. Ook al zit je in de laatste twee minuten van je leven, het kan nog. Je kunt je gemiste kansen terug kopen, uhm, ik bedoel terug pakken. Het enige wat daarvoor nodig is: sterrenstof. Ik hoor je denken, maar wacht, blijf bij me, het is namelijk allemaal zo simpel.

We zijn allemaal creators, we zijn immers gemaakt door The Creator Himself. En daarvoor gebruikte hij het kostbare en magische goedje: sterrenstof. In combinatie met liefde levert dit hele mooie dingen op. Dus stop met je leven te leven en start met creëren. Word de held van je eigen verhaal. Create, because you were created, be a star, because you are.

You’re a star, so act like it!

“So ask yourself the question: What are you doing here? Are you happy with the life you created for yourself? I think you’re not, why else would you be here?”

Verloren tijd en de gemiste kansen

Ja, goeie vraag Andy, what am I doing here? Ik klap mijn notitieboekje dicht. Sta op, wurm me langs de bezwete mensenmassa naar het gangpad. Ik voel de blikken over mijn rug glijden. Nog een laatste maal kijk ik naar dat kleine driftige mannetje op het podium en hoop voor hem dat hij zijn investering er vandaag uit heeft gehaald, maar ik vermoed van niet, anders hoeft hij niet de agressieve, psychologische verkooptrukendoos open te trekken.

Mijn blik glijdt over de masterclass deelnemers en er krult een lachje rond mijn lippen. Het is wel knap wat deze man doet. Hij creëert in drie uur een verlangen zo groot bij mensen dat ze zonder te knipperen met hun ogen 2197 euro neertellen om de verloren tijd en de gemiste kansen terug te kopen.

 

Sorry Andy, aan mij ga je vandaag geen geld verdienen. I create my own chances, because I am bloody star and I will act like it!

 

Floor Ockers

Over de auteur:

Altijd op zoek naar het verhaal achter het bedrijf of de organisatie en dit zichtbaar maken als tekstschrijver, social media strateeg en communicatieadviseur.” 

Floor Ockers, Grinta Communicatie.

Over de auteur:
Owner ZTalks media / Investor / Entrepreneur | ZTalks mediagroep | RSM Erasmus Universiteit / Rotterdam School of Management | Utrecht Area, Netherlands
Stuur ons een bericht:

Start typing and press Enter to search