Out of Office:Dennis & Anouk op Curacao

Tui

Life is a beach

Emigreren doe je niet zomaar, daar hoort het één en ander aan voorbereiding bij. Omdat wij volgend jaar met ons gezin op Curaçao willen gaan wonen, besloten we er dit jaar eerst maar eens vakantie te gaan vieren. En toen zagen we ineens die prijsvraag: ‘win 2 tickets naar Curaçao’. We stuurden meteen onze motivatie op, samen met een extra gek filmpje en wachtten in spanning af. En wat denk je; we wonnen! Fantastisch! Curaçao, here we come!

De reis
Na een relaxte vlucht met de TUI Dreamliner arriveren we op Hato Airport. De transfer naar het Chogogo Dive & Beach Resort staat al klaar. Het resort ligt aan de zuidkust van het eiland, tussen de heuvels van de Jan Thiel Baai. Het bestaat uit gezellige viersterren bungalows, -appartementen en -studio’s in kleurige Caribische stijl.

Advertorial

Al het moois wat het eiland te bieden heeft is binnen handbereik: zon, zee en heerlijk eten. Na aankomst genieten we van het uitzicht op ons balkon (met hangmat!). Heerlijk, die warme deken die Curaçao heet. We blijven lekker in het appartement. Even wat eten, een drankje en bijkomen van de vlucht.

Pirates’ nest

De volgende ochtend om 6 uur word ik wakker van het gefluit van de troepiaal. Ik besluit op te staan en te genieten van de geluiden. Blaffende honden in de verte, de zon die langzaam zijn weg vindt om de dag te laten beginnen. De wereld in de tropen ontwaakt. Klapperende bladen van de palmbomen. We ontbijten heerlijk aan het zwembad bij het restaurant van Chogogo.  We besluiten een fiets te huren. Dit kan gratis bij de receptie. We hebben een afspraak om 10 uur en gezien de kleine afstand is een fietsritje een goed begin van de dag. Bepakt met genoeg water trotseren we de hitte.

Bij Pirates’ Nest, bij de rotonde aan het begin van de Caracasbaaiweg, hebben we een interview met Mirjam Griffioen. We doen mee met haar workshop: beschilder je eigen drijfhout plankje. Onder goede beschutting laten we de creativiteit de vrije loop en is het eindresultaat verbluffend. Mirjam geeft regelmatig deze leuke workshop en je neemt een origineel souvenir mee naar huis.

Terug naar het resort om in het appartement te lunchen en we besluiten om daarna naar het strand te gaan. We strijken neer bij Koko’s, zwemmen lekker voor het eerst in zee en laten ons verwennen met een paar heerlijke cocktails. In de avond worden we verwend door het aangeboden bbq-diner van het resort. Klaargemaakt in de ‘Green Egg bbq’. Wat een luxe!

Niet al te laat ons bed opzoeken, omdat we de volgende ochtend vroeg klaar moeten staan bij Zanzibar Beach voor de dagtrip naar Klein Curaçao, een klein onbewoond eilandje, 10 km ten zuidoosten van Curaçao.

Het onbewoonde eiland

We verzamelen bij Zanzibar Beach en ‘checken in’ bij de bemanning van de Catamaran Black & White, van Blue Finn Charters. Kletsend arriveren we tegen lunchtijd op Klein Curaçao. ‘The sky is blue and the sun is shining.’ We genieten van een verfrissende duik. Al snel brandt de zon op onze zilte huid. Niet vergeten in te smeren! Je hebt het niet eens door, maar je fikt hier echt weg.

De bemanning maakt ondertussen de bbq klaar en als we terugzwemmen naar de catamaran staat alles klaar en kunnen we ‘aanvallen’. Aardige trek gekregen. Na de lunch nog even een snorkelen en komen we drie schattige zeeschildpadden tegen. We zwemmen met ze mee en het valt ons op dat ze zich niets van ons aantrekken. Met ons mee op de dagtrip is o.a. Luigi Scuotto, een zelfstandig ondernemer in beveiligingssystemen.

Vooraf hadden we met hem afgesproken om hem op deze dag en op deze trip te interviewen en dat doen we terwijl we lekker dobberen in de tropisch blauwe zee, voor ‘some vitamin sea.’

Nog even relaxen op de beach en dan is het vertrek aangebroken. Wat gaat de tijd snel. De bar op de catamaran is inmiddels geopend en we hebben een heerlijke terugtocht. In de verte zien we een aantal springende dolfijnen. Met een lekkere beat komen we aan bij de kade van Zanzibar. Net op tijd voor ‘Happy Hour’!

Slippers uit en de voetjes doen wat ze moeten doen in het zand. De zonsondergang zet in en we halen nog een rondje Polar bier. Een mooie dag en avond. Nieuwe mensen ontmoet, mooie verhalen en ervaringen gehoord. We willen niet meer weg.

Zeilen op het Spaanse Water

Uitslapen? Niks daarvan. We hebben een huurauto en gaan wederom op pad. We hebben afgesproken met vrienden om te gaan zeilen op het Spaanse Water. Bij de Zeeverkenners wordt er een zeilbootje opgetuigd en we zijn klaar om te gaan.

Na 10 minuten op het water breekt er een verstaging van de mast. Op de fok varen we terug en tuigen een ander zeilbootje op. We cruisen heerlijk op het water met natuurlijk om de zoveel tijd een commando: ‘Overstag!’ en ‘We gaan gijpen!’.

We aanschouwen de prachtige huizen en meren uiteindelijk aan bij Barbara Beach. Tijd voor een drankje, eten en een duik in het mooie blauwe water. ‘Life is good!’ We varen terug om op tijd te zijn voor een bbq onder de palapa met goed gezelschap.

Een palapa is een open ruimte met daarboven, op houten palen, een dak van gedroogde palmbladeren. Hiermee wordt een koele ruimte gecreëerd.

Lunchen aan de Vaersenbaai

De werkweek begint ook hier weer. Het is natuurlijk niet altijd vakantie. We hebben een aantal afspraken en bezoeken een basisschool. We interviewen Helmi Smeulders, oftewel ‘Caribbean Spice Girl’. Helmi heeft een eigen cateringbedrijf, geeft kookworkshops en heeft een mooi vormgegeven kookboek uitgegeven.

Voor lunch besluiten we om naar Kokomo Beach te rijden aan de Vaersenbaai. We worden vrolijk en zingend begroet door een bewaker. Wauw! Wat een uitzicht, kleuren en geuren. Een heerlijke tent om wat te drinken, te eten en te relaxen. En de entree is ook nog eens gratis.

Na de lunch was het uiteraard tijd voor een duik en een chill-moment op een comfortabel strandbed. ‘Life is a beach!’

Aloë Vera Plantation

Onze laatste dag is aangebroken. Nadat we onze tas hebben ingepakt ontmoeten we, samen met bedrijfsleidster Nikki, Hans en Gertrude, de eigenaren van Chogogo Dive & Beach Resort. Wat een lieve mensen. Lang en gezellig mee kunnen kletsen. We bedanken hen voor het geweldig en goed verzorgd verblijf. Iedereen van het personeel was zo aardig en we zijn echt enorm in de watten gelegd.

We rijden nog even naar de Aloë Vera Plantation om souvenirtjes voor de thuisblijvers te kopen. We hebben afgesproken met een oude vriend om te gaan lunchen bij Pops’ Place, maar helaas is die dicht. Een restaurant ernaast is wel open. Tijdens de lunch alles nog even tot ons nemen.

Wat een ervaring! Wat een prachtige dagen hebben we gehad in de tropen. De mensen zijn zo aardig en vrolijk.

Hato Airport komt weer dichterbij. De transfer staat op tijd klaar en brengt ons naar het vliegveld. De terugvlucht was net als de heenvlucht erg relaxt. Voor ons gevoel zelfs sneller, maar dat komt omdat we moe maar voldaan waren en héél lang hebben geslapen. Een 5-dagentrip om nooit meer te vergeten!

Tui

Mirjam Griffioen geeft workshops ‘Drijfhout beschilderen’

‘Je wordt hier zo geïnspireerd door de blauwe zee en alle mooie kleuren om je heen!’

Wat doe je precies?
“Ik maak schilderkunst, voor particulieren en bedrijven, zoals bijvoorbeeld schilderijen, muurschilderingen en het soms beschilderen van onder andere een schoolbus en bijvoorbeeld twee Lelijke Eendjes (auto’s). Ook geef ik workshops drijfhout schilderen…

Luigi Scuotto, heeft een bedrijf in beveiligingssystemen

‘Laat ik mijn bedrijf groeien en huur ik personeel in? Ik weet het nog niet…’

Hoe lang ben je al ondernemer op Curaçao?
“Ik woonde en werkte in Singapore. Daar heb ik mijn vriendin ontmoet. Vier jaar geleden ging zij terug naar Curaçao, waar ze oorspronkelijk vandaan komt en ik ben met haar mee gegaan. Ik had geen plan, wist niet waar ik moest beginnen, ik kende niemand en ik kende het eiland niet…

Helmi Smeulders heeft een cateringbedrijf, een foodblog en geeft kooklessen

‘Ik hoef niet de grootste te worden, wel de beste!’

Hoe is het begonnen?
“Na twee jaar als stewardess gewerkt te hebben, wilde ik ergens anders leven dan in Nederland. Het zou Australië worden, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika of Curaçao. Mijn oom en tante hadden ooit hier op Curaçao gewoond en ze hadden een geweldige tijd gehad…

Met TUI en ZTalks naar het zonovergoten Curaçao?

Goudkleurige stranden en verblijven in ultieme luxe. Kun jij na het lezen van dit reisverslag niet wachten om je koffers te pakken? Maak dan gebruik van de speciale lezersaanbieding van ZTalks en TUI!

No Stress

✔ Spectaculaire stranden in een turquoise blauwe zee.
✔ Meer dan een boek, ligbed en cocktail heb je hier niet nodig!
✔ Zonnen, duiken, zwemmen maar vooral genieten.
✔ Een constant en droog klimaat, op Curaçao regent het bijna nooit.
✔ Iets van het eiland ontdekken? Bezoek de beroemde stranden en vaar door de mooiste baaien.
✔ Het Chogogo Dive & Beach Resort legt je 24 uur per dag in de watten.

Tui
ztalks media
0Shares
Stuur ons een bericht:

Start typing and press Enter to search